22 Nisan 2014 Salı

Akıllı evler ne kadar akıllı?

Hızla gelişen teknoloji, hayatın her alanına olduğu gibi yaşam alanlarına da sıçrıyor. Bundan birkaç sene önce ismi yeni yeni duyulmaya başlanan akıllı ev sistemleri, şu anda teknolojik gelişmeleri takip eden pek çok kişinin evinde kullanılıyor.

 Yeni yapılan birçok konutta ise “standart” olarak sunuluyor. SmartLife, standartların üstündeki teknolojisiyle konforun yanı sıra güvenlik ve tasarruf da sağlıyor.

Akıllı ev neleri akıl ediyor? 
SmartLife'ın akıllı anahtarları ve kumandaları ile evdeki her türlü cihaz tek dokunuşla kontrol altına alınabiliyor. Sinema keyfi için tek bir dokunuşla perdeler indirilebiliyor, lambalar kısılabiliyor ve ortam sıcaklığını ayarlanabiliyor. Aynı anda, farklı mekanlarda, farklı müzikler dinlenebiliyor. SmartLife konforun yanında enerjiden %25 tasarruf etme olanağı da sunuyor. SmartLife evde değer verilen her şeyin güvende olması için sadece uyarmıyor, tehlikelere karşı korumayı da akıl ediyor. Kullanıcı her nerede olursa olsun, bir dokunuşla evini izleyebiliyor, istediği cihazları kontrol edebiliyor.

Neden akıllı ev?
Dakikaların bile önemli olduğu, zamanla yarışılan günümüz dünyasında gereksiz yere zaman kaybettiren pek çok işlemin otomasyon sistemi tarafından yerine getirilmesi, SmartLife'ın konfor anlayışının temelini oluşturuyor.

Akıllı Ev Sistemleri birçok komutu arka arkaya getirerek gerçekleştirdiği senaryolandırma seçeneği ile kolaylık sağlıyor. Sabah belirli bir saatte kahve makinesinin çalıştırılması, su ve ev sıcaklığının ayarlanması, evde yaşayanlar evden çıktıktan sonra tek tuşla bütün cihazları ve ışıkları kapatıp ısıtıcıyı ekonomik moda alması, ev sahibinin iş yerini arayarak asistanına yola çıktığını telefonla haber vermesi; Akıllı Ev'in kullanıcı uyanıp evden ayrılana kadar gerçekleştirebileceği senaryolar arasında yer alıyor.

Evde kimse yokken eve yaklaşan biri olduğunda ışıklar, müzik sistemi veya televizyon açılarak evin dolu olduğu izlenimi veriliyor. Tüm elektrik sistemi otomasyon sistemi tarafından kontrol edildiği için yangın çıkma ihtimali minimuma indiriliyor. Ayrıca herhangi bir yangın tespit edildiğinde gaz vanaları ve havalandırmalar otomatik olarak kapatılarak yangınların büyümesi engelleniyor. Sadece yangın değil, gaz kaçağı, su basması, duman, ısı dedektörleri ve kendiliğinden devreye giren koruma sistemleri sayesinde kullanıcı kilometrelerce uzakta olsa bile aklı evde kalmıyor, ev dışından tek bir telefon ile arayarak ya da SMS göndererek elektrikle çalışan herhangi bir cihazı kapatabiliyor ya da açabiliyor. Konforu ve güvenliği sunmasının yanında aynı zamanda bütçe dostu da olan SmartLife Akıllı Ev Sistemleri, cihazların ucuz tarife zamanlarına göre planlanması, gereksiz ışıkların söndürülmesi, ısıtmanın otomasyonla denetimi gibi yöntemler ile %30'a varan oranda tasarruf sağlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template